niedziela, 29 stycznia 2017

Camembert w kapeluszu

Pomysł i przepis jest zapewne powszechnie znany. U mnie pojawia się głównie na imprezach jako dodatek. Co w tym jest wyjątkowego? Może połączenie mojego ulubionego sera jakim jest camembert i ukochanych pieczarek. A więc na zakupy i zaopatrujemy się w:
  • pieczarki średniej wielkości
  • ser camembert
  • cytrynę
  • suszoną natkę pietruszki


Pieczarki dokładnie oczyszczamy i wycinamy trzony. Wyciskamy trochę soku z cytryny, wsypujemy natkę pietruszki, (ewentualnie jeszcze trochę soli), mieszamy i smarujemy wgłębienie po wyciętych trzonach. Kroimy ser na kawałki i nadziewamy pieczarki.
Wkładamy do piekarnika 190°C na 20-30 minut – w zależności od rozmiaru pieczarek.



Smacznego J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz