czwartek, 16 lutego 2017

Kokardki z kurczakiem i szpinakiem


Dzisiaj krótko i na temat, czyli kolejny pomysł na coś pysznego i prostego.

Składniki:
  • Garść makaronu kokardki
  • 1 pierś z kurczaka
  • ¼ standardowej kostki sera feta
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • 500g szpinaku mrożonego bądź świeżego
  • Przyprawy


Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.  Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą bądź słodka i podsmażamy. Osobno podsmażamy szpinak, a pod koniec dodajemy łyżkę śmietany. Na talerzu układamy makaron, kurczaka, szpinak i całość posypujemy pokruszoną fetą.





Danie jest naprawdę banalne i szybkie, więc szczególnie polecam osobom zapracowanym. Takie danie możemy bez problemu odgrzać w mikrofalówce bez straty smaku.



Smacznego J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twój ślad :-) Jest mi niezmiernie miło :-)