wtorek, 28 lutego 2017

Pomidorowo – kremowo na stole

Dzisiaj bardzo krótki i na pewno znany przepis na krem z pomidorów, więc nie będzie to nic specjalnie odkrywczego.

Do mojej zupy krem zaopatruję się w następujące produkty:
  • 1 puszkę pomidorów krojonych
  • szklankę wody
  • 1 kostkę rosołową
  • pół cebuli
  • ząbek czosnku
  • Sól, pieprz


Wiem, że dużo lepiej ta zupa smakowałaby na prawdziwym bulionie, ale ta wersja jest po prostu szybsza i też smaczna.

Zaczynam od pokrojenia w kostkę cebuli i przeciśnięcia przez praskę czosnku. Oba składniki podsmażam. W tym samym czasie gotuję wodę i dodaję kostkę rosołową. Kiedy kostka już się rozpuści wrzucam pomidory, cebulę, czosnek i całość gotuję przez 5 minut. Ostatnim krokiem jest zblendowanie całości i zupa gotowa.


Podaje ją zawsze z groszkiem ptysiowym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz