poniedziałek, 6 marca 2017

Kanapkowy omlet

Jednym z moich ulubionych potraw w sam raz na śniadanie jest omlet. Niestety jak już przy rozpoczęciu tego cyklu wspomniałam większość moich śniadań jadam w pracy. Znalazłam więc sposób, aby jedno z tych apetycznych dań znalazło się u mnie nie tylko podczas weekendów.

Czego potrzebujemy?
  • 2 jajka
  • Trochę mąki
  • Sól
  • Trochę śmietany 12%
  • Łyżka majonezu
  • Ząbek czosnku
  • Czerwona papryka
  • Ogórek
  • Oliwki
  • I co tylko chcecie i lubicie.


Zaczynamy od przygotowania omletu. Jajka rozbijamy do miseczki i roztrzepujemy razem z mąką i solą. Po uzyskaniu odpowiedniej omletowej konsystencji smażymy. W tym czasie przygotowujemy sosik czosnkowy. Śmietanę mieszamy z majonezem, lekko przyprawiamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i gotowe. Następnie zajmujemy się przygotowaniem składników, którymi wypełnimy naszą kanapkę. Kroimy w kostkę paprykę, ogórka, oliwki i wszystko to co wybraliśmy. Rozłożony omlet smarujemy sosem i układamy wszystkie składniki. Następnie zawijamy jak naleśnik bądź raczej jak krokiety i zabieramy ze sobą do pracy J





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twój ślad :-) Jest mi niezmiernie miło :-)