czwartek, 4 maja 2017

„Pałki z kurczaka w sezamie”


Na niedzielnym obiedzie zagościły u nas pałki z kurczaka. To bardzo prosty i smaczny przepis, który nie wymaga wiele wysiłku.

Czego potrzebujemy?

  • Pałki z kurczaka
  • Mleko
  • Przyprawy
  • Sezam


Przygotowania zaczynamy dzień wcześniej przyprawiając i zamaczając pałki w zimnym mleku, po czym zostawiamy je na całą noc w lodówce. Następnego dnia wysypujemy sezam na talerz i zanurzamy w nim namoczone pałki z kurczaka. Gotowe układamy na blaszce, która ląduje w piekarniku nagrzanym do 180°C na ok. 35 minut. Po tym czasie zwiększamy temperaturę do 200°C i zostawiamy jeszcze na ok. 10-15 minut. Najlepiej na bieżaco kontrolować stopień wypieczenia.


Smacznego J



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twój ślad :-) Jest mi niezmiernie miło :-)