poniedziałek, 15 maja 2017

Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą

Fanka kurczaka pod każdą postacią postanowiła tym razem zamiast tradycyjnych kotletów drobiowych zrobić roladki z niestandardowym farszem jakim jest szpinak i feta. Do zrobienia tego dania potrzebujemy:

  • piersi z kurczaka 
  • ser typu feta
  • szpinak świeży bądź mrożony
  • ząbek czosnku,
  • sól pieprz


Jeżeli chodzi o proporcje to tutaj również obowiązuje zasada „na oko”.

Zaczynamy od przygotowanie piersi z kurczaka, które po umyciu rozbijamy jak na kotlety. Przyprawiamy solą, pieprzem i odkładamy. Szpinak podsmażamy, dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotowy szpinak przerzucamy do miski, w której ląduje również rozdrobniona feta. 


Całość mieszamy i smarujemy rozbite kotlety. Zawijamy jak tradycyjne rolady (by się nie rozwalały możemy zawiązać nitką). 



Gotowe podsmażamy, po czym przekładamy do garnka, zalewamy wodą oraz tłuszczem z patelni i gotujemy ok. 40 minut.


Smacznego J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz