czwartek, 11 maja 2017

Sałatka na ciepło


Teraz jeden z moich bezmięsnych obiadów. Przepis znalazłam kiedyś jako dodatek właśnie do dania mięsnego, ale u mnie sałatka ta sprawdza się jako samodzielne danie.

Czego potrzebujemy?
  • ziemniaki
  • papryka czerwona
  • papryka żółta
  • cukinia
  • pieczarki
  • sól, pieprz
  • papryka chili


Nie podaję proporcji, ponieważ mogą być różne w zależności od upodobań. Ziemniaki obieramy i gotujemy w całości. Warzywa myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy. Zaczynamy od pieczarek, gdyż potrzebują najwięcej czasu, po czym stopniowo wrzucamy cukinię i paprykę. Pod koniec dodajemy ostudzone i pokrojone w dużo większą kostkę ziemniaki. Wszystko przyprawiamy i pozostawiamy jeszcze na chwilę na ogniu.

I gotowe, smacznego J






2 komentarze: